Energetika.cz .:. Vše, co chcete vědět o energii, ale bojíte se zeptat...

Mapa portálu RSS Databáze firem Hestia Reklama Provozovatel

Energoblog



Spočtěte si vlastní emise a investujte do projektů na ochranu klimatu

1.10.2009

Nadace Partnerství na svých www stránkách spustila on-line emisní kalkulačku, pomocí které si každý může spočítat emise CO2 své domácnosti či organizace. Výsledné emise pak mohou zájemci kompenzovat investicí do neziskových projektů zaměřených na ochranu klimatu v České republice. Výše investice je navržena na základě vypočtených emisí a průměrné ceny emisní povolenky v EU. Vybraná částka bude nadací rozdělena v grantovém řízení na projekty obcí a neziskových organizací, jelichž cílem je ochrana klimatu či adaptace na klimatické změny.

V České republice vyprodukujeme ročně 12 tun oxidu uhličitého na obyvatele a patříme tak k evropským rekordmanům. Se snižováním emisí skleníkových plynů přitom může začít každý sám u sebe snižováním a změnou vlastní spotřeby. Další možností, jak alespoň částečně kompenzovat dopady vyprodukovaných emisí je právě investice do projektů, jejichž cílem je emise skleníkových plynů snížit. Projekt Nadace Partnerství nabízí jako první v ČR jednotlivcům a malým a středním organizacím příležitost pro částečnou kompenzaci vlastních emisí CO2.


Emisní kalkulačka Nadace Partnerství


Přidat názor

Diskuse


 

Zaslat odkaz na tuto sekci přátelům...

Zpět Zpět na přední stranu

Doporučujeme
Komerční sdělení
Náš e-shop

Energetický management pro energetické manažery ve školství a sociálních službách

obrázek - Energetický management pro energetické manažery ve školství a sociálních službách Publikace je určena správcům budov a energetických hospodářství v sociálních službách, školách a dalších budovách v majetku obcí. Stručným a jednoduchým způsobem poskytuje návod, jak sledovat a vyhodnocovat spotřeby energií a návody, jak zamezit zbytečným spotřebám a tedy i zbytečným výdajům na energie, kde a jak hledat provozní úspory.

Zobrazit všechny publikace

Nejčtenější
Komerční sdělení

Energetika.cz 2024 © Všechna práva vyhrazena Provozovatelem toho serveru je Ekowatt.

Původní Webdesign & engine navrhl TrPe - Lucifer.czPřestavba a správa LMsoft